TAVASZI PIZZA
HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g búzaliszt
20 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
langyos víz, amennyi szükséges
só
a feltéthez:
150 g tavaszi felvágott
4 evőkanál pizzaszósz (nálam kaliforniai paprikás paradicsomszósz)
1/2 db piros színű paprika
1/2 db zöld színű paprika
4-6 db koktélparadicsom
2*100 g mozzarella
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszthez hozzákeverjük a sót és a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Jól kidolgozzuk.
Meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet.
2. A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Megszurkáljuk, meleg helyen (legjobb a sütő teteje) kelesztjük még 15 percet.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 10 percig sütjük.
3. Kivesszük. Megkenjük a szósszal, rátesszük a felvágottat, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a sajtot.
Visszatoljuk a sütőbe és még 10 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése