TAVASZI PIZZA




HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

a tésztához:

400 g búzaliszt
20 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
langyos víz, amennyi szükséges

a feltéthez:

150 g tavaszi felvágott


4  evőkanál pizzaszósz (nálam kaliforniai paprikás paradicsomszósz)

1/2 db piros színű paprika
1/2 db zöld színű paprika
4-6 db koktélparadicsom
2*100 g mozzarella


ELKÉSZÍTÉS:

1. A liszthez hozzákeverjük a sót és a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Jól kidolgozzuk.

Meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet.
 

2. A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Megszurkáljuk, meleg helyen (legjobb a sütő teteje) kelesztjük még 15 percet.

Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 10 percig sütjük.


3. Kivesszük. Megkenjük a szósszal, rátesszük a felvágottat, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a sajtot.





Visszatoljuk a sütőbe és még 10 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések