TAVASZI TÉSZTA




HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

200 g (szárazon) tészta - bármilyen
450 g tavaszi / vegyes zöldségkeverék


100 g  tavaszi felvágott



a besamelhez:

400 ml tej
4 evőkanál liszt 
(20 g vaj-elhagyható)
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

a tetejére:

80 g reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldséget nem túl bő, enyhén sós vízben megpároljuk. Lecsepegtetjük.

2. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.


3. A tejben hidegen simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket (belekockázzuk a vajat), majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

4. A zöldséget és a feldarabolt felvágottat belekeverjük a besamelbe.


5. Egy sütőedényt kivajazunk (37*27 cm, 5 cm mély), majd az aljára öntjük a főtt tészta felét.

Erre jön a zöldséges besamel fele.

Újra a tészta, majd a maradék krém, végül megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.




Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a sajt megolvad.

Azon melegében tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések