TAVASZI TÉSZTA
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
200 g (szárazon) tészta - bármilyen
450 g tavaszi / vegyes zöldségkeverék
100 g tavaszi felvágott
a besamelhez:
400 ml tej
4 evőkanál liszt
(20 g vaj-elhagyható)
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
a tetejére:
80 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldséget nem túl bő, enyhén sós vízben megpároljuk. Lecsepegtetjük.
2. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
3. A tejben hidegen simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket (belekockázzuk a vajat), majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
4. A zöldséget és a feldarabolt felvágottat belekeverjük a besamelbe.
5. Egy sütőedényt kivajazunk (37*27 cm, 5 cm mély), majd az aljára öntjük a főtt tészta felét.
Erre jön a zöldséges besamel fele.
Újra a tészta, majd a maradék krém, végül megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése