TÁRKONYOS DEBRECENI LEVES
A recept a "Fakanál: 101 étel felvágottakból" című kiadványban található.
Karalábé helyett krumplit tettem bele és minden hozzávalót feldaraboltam, kevés olajon enyhén lepirítottam.
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
2 db debreceni kolbász
1 db kisebb fehérrépa
1 db nagy sárgarépa
150 g zeller
1 db nagy burgonya
1 db vöröshagyma
1 teáskanál tárkony
1 evőkanál olaj
kevés reszelt citromhéj
só, őrölt bors
a habaráshoz:
1 evőkanál liszt
1 db tejföl
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket alaposan megmossuk és feldaraboljuk. A kolbászt is felkockázzuk v. karikára vágjuk.
Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát és a kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket, kicsit együtt főzzük, fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1-1,2 dl vízzel.
2. Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejfölt és a lisztet kevés vízzel és csipet sóval csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. Gyorsan elkeverjük és kb. 2-3 percig főzzük.
Igény szerint kevés citromlével még savanyíthatjuk, de anélkül is finom.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat
Megjegyzések
Megjegyzés küldése