CAFFÉ LATTE KOCKA
A süti 22*22 cm-es edényben készült.
HOZZÁVALÓK 16 KOCKÁHOZ:
3*16 db négyzetes háztartási keksz
a kávés krémhez:
500 ml tej
40 g étkezési keményítő ( vagy tejszínes pudingpor)
2 evőkanál instant kávé
1 tasak (8-12 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
a fehér krémhez:
500 ml tej
40 g étkezési keményítő (vagy tejszínes pudingpor)
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
a tetejére:
tejszínhab, kakaópor - elhagyható
a tetejére:
tejszínhab, kakaópor - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kávés krémhez a tejet, a keményítőt / pudingport és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg kihűl. Robotgéppel átkeverjük felhasználás előtt.
2. A fehér krémhez a tejet, a keményítőt / pudingport és a kétféle cukrot hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.
3. Az edény alját kirakjuk kekszekkel.
Rákenjük az egyik krémet.
Újabb sor kekszet teszünk rá, majd szétoszlatjuk rajta a másik krémet.
Tetejét keksszel fedjük be.
4. Hűtőbe tesszük 5-6 órára vagy akár egész éjszakára.
Felkockázva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése