MÉZES-KRÉMES PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál méz
csipet só
liszt, amennyi szükséges
a töltelékhez:
500 ml tej
5 evőkanál búzadara
1 tasak vaníliás cukor
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
cukor ízlés szerint
olaj a sütéshez
a dekorhoz 50 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet elkeverjük a búzadarával, a kétféle cukorral és a citrom reszelt héjával és levével.
Közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hűtjük, míg a palacsintákat kisütjük.
2. A tojást, a vízzel, a tojással, a mézzel a fűszerkeverékkel és csipet sóval elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
3. Hevített, enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
(Az is használjon kevés olajat, aki egyébként nem szokott, mert a méz miatt könnyebben leragadhat a tészta!)
4. A palacsintákat megkenjünk a krémmel, feltekerjük.
Igény szerint olvasztott étcsokival dekorálhatjuk.
Langyosan is finom, de a legjobb, ha a hűtőben áll 1-2 órát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése