MÉZES-KRÉMES PALACSINTA





HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál méz
csipet só
liszt, amennyi szükséges

a töltelékhez:

500 ml tej
5 evőkanál búzadara
1 tasak vaníliás cukor
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
cukor ízlés szerint

olaj a sütéshez

a dekorhoz 50 g olvasztott étcsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1.  A tejet elkeverjük a búzadarával, a kétféle cukorral és a citrom reszelt héjával és levével.

Közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hűtjük, míg a palacsintákat kisütjük.



2. A tojást, a vízzel, a tojással, a mézzel a fűszerkeverékkel és csipet sóval elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.



3. Hevített, enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

(Az is használjon kevés olajat, aki egyébként nem szokott, mert a méz miatt könnyebben leragadhat a tészta!)



4. A palacsintákat megkenjünk a krémmel, feltekerjük.

Igény szerint olvasztott étcsokival dekorálhatjuk.

Langyosan is finom, de a legjobb, ha a hűtőben áll 1-2 órát.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések