ROPOGÓS MOGYORÓS-CSOKIS TÚRÓBONBON





HOZZÁVALÓK 13-15 DB-HOZ:

300 g félzsíros tehéntúró
2 evőkanál mogyorókrém
2 evőkanál darált háztartási keksz
porcukor ízlés szerint

(szükség esetén tejföl vagy még több mogyikrém / darált keksz)

a bevonathoz:

100 g olvasztott étcsokoládé

a tetejére:

kb. 50-60 g ropogós müzli / granola (nálam csokis-mogyorós)




ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrót, a mogyorókrémet, a darált kekszet és a porcukrot alaposan összekeverjük.
Formázható állagúnak kell lennie.

Ha túl száraz tegyünk még bele mogyorókrémet vagy tejfölt. Ha túl híg, darált keksszel sűrítsük.



2. A tésztából nem túl nagy golyókat formázunk, majd vízgőz fölött olvasztott étcsokival bevonjuk.

Én csak kevés forróvizet szoktam adni a felolvasztott étcsokihoz, de a margarinos, tejszínes, sőt a házi csokimáz is tökéletes.



3. A bevont golyók tetejére ropogós müzlit szórunk. Kicsit nyomkodjuk is bele, hogy rajta is maradjon.

Hűtőbe tesszük, míg a csoki megszilárdul.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TÚRÓBONBON:

FRADI



GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT



MEGGYES-MÁKOS



EPRES-KÓKUSZOS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések