ROPOGÓS MOGYORÓS-CSOKIS TÚRÓBONBON
HOZZÁVALÓK 13-15 DB-HOZ:
300 g félzsíros tehéntúró
2 evőkanál mogyorókrém
2 evőkanál darált háztartási keksz
porcukor ízlés szerint
(szükség esetén tejföl vagy még több mogyikrém / darált keksz)
a bevonathoz:
100 g olvasztott étcsokoládé
a tetejére:
kb. 50-60 g ropogós müzli / granola (nálam csokis-mogyorós)
1. A túrót, a mogyorókrémet, a darált kekszet és a porcukrot alaposan összekeverjük.
Formázható állagúnak kell lennie.
Ha túl száraz tegyünk még bele mogyorókrémet vagy tejfölt. Ha túl híg, darált keksszel sűrítsük.
2. A tésztából nem túl nagy golyókat formázunk, majd vízgőz fölött olvasztott étcsokival bevonjuk.
Én csak kevés forróvizet szoktam adni a felolvasztott étcsokihoz, de a margarinos, tejszínes, sőt a házi csokimáz is tökéletes.
3. A bevont golyók tetejére ropogós müzlit szórunk. Kicsit nyomkodjuk is bele, hogy rajta is maradjon.
Hűtőbe tesszük, míg a csoki megszilárdul.
Jó étvágyat!
FRADI
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT
MEGGYES-MÁKOS
EPRES-KÓKUSZOS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése