ANGOLSZALONNÁS KRUMPLITEKERCS





HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:

a tésztához:

400 g főtt burgonya
1 db tojás
só, őrölt kömény (ízlés egyéb fűszerek)
liszt, amennyit felvesz

a töltelékhez:

1/2 evőkanál olaj
8 szelet angolszalonna

liszt a nyújtáshoz

1 db tojás a kenéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük.

Összetörjük, hozzáadunk 1 db tojást, fűszereket és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk.




2. A szalonnaszeleteket kevés olajon mindkét oldalon átsütjük.




3. A tésztát 8 részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.

Közepébe helyezünk 1 szelet szalonnát.
A jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.





4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik felét is 10 percig sütjük.


Önmagában, mártogatóssal vagy salátával fogyasszuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések