ANGOLSZALONNÁS KRUMPLITEKERCS
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g főtt burgonya
1 db tojás
só, őrölt kömény (ízlés egyéb fűszerek)
liszt, amennyit felvesz
a töltelékhez:
1/2 evőkanál olaj
8 szelet angolszalonna
liszt a nyújtáshoz
1 db tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük.
Összetörjük, hozzáadunk 1 db tojást, fűszereket és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk.
2. A szalonnaszeleteket kevés olajon mindkét oldalon átsütjük.
3. A tésztát 8 részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.
Közepébe helyezünk 1 szelet szalonnát.
A jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik felét is 10 percig sütjük.
Önmagában, mártogatóssal vagy salátával fogyasszuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése