SÁRGA TÖKFŐZELÉK





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

600-800 g főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
1 teáskanál currypor

a habaráshoz:

1 púpozott evőkanál tejföl
1-1,5 evőkanál búzafinomliszt
kevés víz

a feltéthez:

4 szelet angolszalonna


50 g reszelt vörös Cheddar


1 teáskanál olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tököt megpucoljuk és nagy lyukon lereszeljük.


2. A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a tököt, a curryport és a sót.
Felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk.




3. Végül a tejfölt, a lisztet és kevés vizet csomómentesre keverünk, beleöntjük a tökhöz, majd 2 percig rotyogtatjuk.


4. A feltéthez kevés olajon megsütjük a szalonna egyik oldalát, majd megfordítjuk és nem túl vastagon, befedjük reszelt Cheddar sajttal. Megvárjuk, míg elolvad, majd a főzelékkel tálaljuk.



Jó étvágyat!


MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:

PIROS




LILA-RÓZSASZÍN

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések