SÁRGA TÖKFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
600-800 g főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
1 teáskanál currypor
só
a habaráshoz:
1 púpozott evőkanál tejföl
1-1,5 evőkanál búzafinomliszt
kevés víz
a feltéthez:
4 szelet angolszalonna
50 g reszelt vörös Cheddar
1 teáskanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tököt megpucoljuk és nagy lyukon lereszeljük.
2. A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a tököt, a curryport és a sót.
Felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk.
3. Végül a tejfölt, a lisztet és kevés vizet csomómentesre keverünk, beleöntjük a tökhöz, majd 2 percig rotyogtatjuk.
4. A feltéthez kevés olajon megsütjük a szalonna egyik oldalát, majd megfordítjuk és nem túl vastagon, befedjük reszelt Cheddar sajttal. Megvárjuk, míg elolvad, majd a főzelékkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:
PIROS
LILA-RÓZSASZÍN
Megjegyzések
Megjegyzés küldése