ZÖLDSÉGES CSIRKERAGU





HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

250 g csirkemell
400 g zöldség vegyesen (padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, édesburgonya v. sárgarépa, paradicsom)
1 db kisebb vöröshagyma
2 szál csemegehagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál passzírozott paradicsom
1 teáskanál zöld pesto
1 evőkanál olaj

a körethez: főtt bulgur vagy rizs


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, amelyiket kell megpucoljuk és feldaraboljuk.


2. A csirkét és a hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk, úgy, hogy közben a zúzott fokhagymát is beletesszük.

 Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, sót, a paradicsomszószt és a pestot.

Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt az egészet puhára pároljuk.





Főtt bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések