FEKETE-FEHÉR PIZZA 2.
HOZZÁVALÓK 1 NAGYHOZ:
a tésztához:
250 g búzafinomliszt
80 g fekete olívabogyó
15 g friss élesztő
kb. 150-200 ml víz
1 kávéskanál cukor
só
a feltéthez:
250 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
100 g Mozzarella
60 g reszelt sajt
8-10 szem fekete olívabogyó
2 evőkanál tejföl
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olívabogyót ledaráljuk.Hozzáöntjük a sózott liszthez a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztővel együtt.
Összegyúrjuk. Szükség esetén annyi langyos vizet adunk még hozzá, amennyitől összeáll.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
2. A csirkemellet felkockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a fokhagymát.
Fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk tetszőlegesen vékonyabbra vagy vastagabbra.
Villával megszurkáljuk a tetejét, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
Az előmelegített tűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.
185 fokon - nem légkeveréssel - 8-10 percig elősütjük.
4. Megkenjük a tejföllel, rátesszük a csirkét, a mozzarellát, a karikára vágott olívabogyókat és a reszelt sajtot.
Még 8-10 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB PIZZA:
KERTÉSZLÁNY
FEKETE-FEHÉR 1.
HÓFEHÉRKE
KUKORICÁS-CSIRKÉS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése