FEKETE-FEHÉR PIZZA 2.






HOZZÁVALÓK 1 NAGYHOZ:

a tésztához:

250 g búzafinomliszt
80 g fekete olívabogyó
15 g friss élesztő
kb. 150-200 ml víz
1 kávéskanál cukor

a feltéthez:

250 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
100 g Mozzarella
60 g reszelt sajt
8-10 szem fekete olívabogyó
2 evőkanál tejföl
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olívabogyót ledaráljuk.Hozzáöntjük a sózott liszthez a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztővel együtt.
Összegyúrjuk. Szükség esetén annyi langyos vizet adunk még hozzá, amennyitől összeáll.



Meleg helyen 45 percig kelesztjük.

2.  A csirkemellet felkockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a fokhagymát.
Fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.


3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk tetszőlegesen vékonyabbra vagy vastagabbra.

Villával megszurkáljuk a tetejét, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.

Az előmelegített tűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.

185 fokon - nem légkeveréssel - 8-10 percig elősütjük.




4. Megkenjük a tejföllel, rátesszük a csirkét, a mozzarellát, a karikára vágott olívabogyókat és a reszelt sajtot.

Még 8-10 percig sütjük.

Jó étvágyat!




MÉG TÖBB PIZZA:

KERTÉSZLÁNY



FEKETE-FEHÉR 1.



HÓFEHÉRKE



KUKORICÁS-CSIRKÉS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések