VIRSLI MUSTÁROS KRUMPLIBUNDÁBAN
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
a tésztához:
600 g főtt burgonya
1 db tojás
1-1,5 púpozott evőkanál mustár
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
só
liszt, amennyit felvesz
a töltelékhez:
4 db virsli
1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával (krumplinyomóval) összetörjük, kihűtjük.
Hozzáadunk 1 db tojást és a fűszereket. Összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.
2. A virsliket bevagdossuk. Ha magas a hústartalma, előbb lobogó vízben 6-8 percet főzzük, majd olajozott, tapadásmentes serpenyőben átsütjük.
3. A virsliket bevonjuk a krumplis tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük, míg szép barnák lesznek.
Önmagában vagy salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ RECEPTEK:
ANGOLSZALONNÁS KRUMPLITEKERCS
SAJTOS-SONKÁS KRUMPLITEKERCS
HÚSSAL TÖLTÖTT KRUMPLIBUKTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése