VIRSLI MUSTÁROS KRUMPLIBUNDÁBAN





HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

a tésztához:

600 g főtt burgonya
1 db tojás
1-1,5 púpozott evőkanál mustár 
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
liszt, amennyit felvesz

a töltelékhez:

4 db virsli
1 evőkanál olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával (krumplinyomóval) összetörjük, kihűtjük.

Hozzáadunk 1 db tojást és a fűszereket. Összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.




2. A virsliket bevagdossuk. Ha magas a hústartalma, előbb lobogó vízben 6-8 percet főzzük, majd olajozott, tapadásmentes serpenyőben átsütjük.



3. A virsliket bevonjuk a krumplis tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.




4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük, míg szép barnák lesznek.

Önmagában vagy salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!



HASONLÓ RECEPTEK:

ANGOLSZALONNÁS KRUMPLITEKERCS




SAJTOS-SONKÁS KRUMPLITEKERCS



HÚSSAL TÖLTÖTT KRUMPLIBUKTA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések