BBQ BORSÓFŐZELÉK







HOZZÁVALÓK 2 FŐRE:

400 g zöldborsó
1 db kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál BBQ szósz
só, petrezselyem
1-2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj

a feltéthez:

4 szál virsli
4 szelet bacon



ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a sót és a petrezselymet.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Fedő alatt puhára főzzük.

2. A BBQ szószt, a lisztet és kevés vizet elkeverjük, majd belekeverjük a borsóhoz és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk. Rotyogtatjuk még 1-2 percig, majd lezárjuk a tüzet.



3. Míg fő a borsó, elkészítjük a feltétet.

A virsliket betekerjük a szalonnaszeletekkel és előmelegített sütőben 185 fokon 15-20 percig sütjük.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések