BBQ BORSÓFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK 2 FŐRE:
400 g zöldborsó
1 db kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál BBQ szósz
só, petrezselyem
1-2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
a feltéthez:
4 szál virsli
4 szelet bacon
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a sót és a petrezselymet.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Fedő alatt puhára főzzük.
2. A BBQ szószt, a lisztet és kevés vizet elkeverjük, majd belekeverjük a borsóhoz és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk. Rotyogtatjuk még 1-2 percig, majd lezárjuk a tüzet.
3. Míg fő a borsó, elkészítjük a feltétet.
A virsliket betekerjük a szalonnaszeletekkel és előmelegített sütőben 185 fokon 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése