HÓFEHÉRKE TÖLTÖTT TÖKJE
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
1 db közepes főzőtök
130 g (szárazon) fehér rizs
2-3 szál fehér grillkolbász
150 g mozzarella
só, kapor
(egyéb fűszer ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst sóval, kaporral puhára főzzük.
2. A tököt megpucoljuk, kettévágjuk, kimagozzuk, enyhén besózzuk és előmelegített sütőben 185 fokon kb. 25 percig sütjük, míg puha lesz.
3. A kolbászokat lobogó vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd kevés olajon átsütjük. Felkarikázzuk.
Összekeverjük a főtt rizzsel és beletöltjük a tökcsónakokba.
4. Tetejére mozzarellát teszünk és visszatoljuk a sütőbe kb. 10-15 percre.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése