HÓFEHÉRKE TÖLTÖTT TÖKJE





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

1 db közepes főzőtök
130 g (szárazon) fehér rizs
2-3 szál fehér grillkolbász
150 g mozzarella
só, kapor
(egyéb fűszer ízlés szerint)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst sóval, kaporral puhára főzzük.


2. A tököt megpucoljuk, kettévágjuk, kimagozzuk, enyhén besózzuk és előmelegített sütőben 185 fokon kb. 25 percig sütjük, míg puha lesz.



3. A kolbászokat lobogó vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd kevés olajon átsütjük. Felkarikázzuk.

Összekeverjük a főtt rizzsel és beletöltjük a tökcsónakokba.







4. Tetejére mozzarellát teszünk és visszatoljuk a sütőbe kb. 10-15 percre.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések