PIROS-FEHÉR-ZÖLD SZENDVICSVARIÁCIÓK
HOZZÁVALÓK 1-1-1 SZENDVICSHEZ:
KOLBÁSZOS:
1 db mini bagett
1 db fehér kolbász
1/2 evőkanál olaj
200 g fehér káposzta
1/2 fej vöröshagyma
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
só, bors, őrölt kömény
bármilyen zöld színű saláta
1/2 db paradicsom
KÖRÖZÖTTES:
1 szelet kenyér
150 g tehéntúró
1/2 db vöröshagyma
1 kávéskanál Piros Arany v. Gulyáskrém
1 evőkanál tejföl
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
1 evőkanál Pesztós juhtúró (elhagyható)
1 szál csemegehagyma
1/3 db hegyes-erős paprika
ZSÍROS KENYÉR:
1 szelet kenyér
1 evőkanál sertészsír
1szál csemegehagyma fele
1/2 db paradicsom
1/3 db hegyes-erős paprika
só, őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
KOLBÁSZOS:
A kolbászt bevagdossuk, lobogó vízben főzzük kb. 8 percet.
Lecsepegtetjük, kevés olajban enyhén pirosra sütjük.
A káposztasalátához a káposztát a hagymával ledarájuk, majd a majonézzel, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük.
A bagettet kettévágjuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át.
Megtöltjük a káposztasalátával, majd rátesszük a zöld színű salátát, belehelyezzük a kolbászt végül a tetejét megszórjuk kockára vágott paradicsommal.
A tehéntúrót, a hagymát, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük.
Megkenjük vele a kenyér felét. (ha nincs pesztós juhtúró, az egészet)
Másik felét a pesztós juhtúróval fedjük be.
Tetejére pirospaprikát hintünk és megszórjuk karikára vágott csemegehagymával és hegyes-erős paprikával.
ZSÍROS KENYÉR:
A kenyérszeletet megkenjük a zsírral, sózzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával és megpakoljuk. csemegehagyma-paradicsom-erős paprika keverékével.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB SZENDVICS:
ANGOL UBORKÁS TEASZENDVICS
AMERIKAI MONTE CRISTO HÚSVÉTI SONKÁVAL
OLASZ MOZZARELLA IN CARROZZA
DZSUNGEL SZENDVICS
AUSZTRIAI BOSNA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése