LILA-RÓZSASZÍN GUBA

A recept elkészítéséhez szükség van 1 db őzgerinc v. kenyérformára.




HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

300 g fonott kalács


2 tasak (= 2*40 g) puncsos vagy epres pudingpor
1 l tej
cukor ízlés szerint
150 g fagyasztott áfonya
1 db citrom felének a reszelt héja és a leve
porcukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejben hidegen csomómentesre keverjük a pudingporokat és a cukrot, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl.


2. Az áfonyát a cukorral, a citromhéjjal és citromlével ledaráljuk.


3. A fonott kalácsot egy nagy tálba beletépkedjük v. belekockázzuk.

Beleöntjük a pudingot és alaposan összekeverjük.



4. Az őzgerincformát SZILIKONOS sütőpapírral kibéleljük.

Beletesszük a kalács 1/3-át, elegyengetjük a forma alján, majd 3-4 evőkanál áfonyával meglocsoljuk.
Erre tesszük a második 1/3-át a kalácsnak, majd rájön a maradék áfonya.
Végül befedjük a maradék kaláccsal.





5. Legalább 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB GUBA:

SZILVÁS



MEGGYES-MÁKOS



DIÓS-MADÁRTEJES

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések