LILA-RÓZSASZÍN GUBA
A recept elkészítéséhez szükség van 1 db őzgerinc v. kenyérformára.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejben hidegen csomómentesre keverjük a pudingporokat és a cukrot, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. Az áfonyát a cukorral, a citromhéjjal és citromlével ledaráljuk.
3. A fonott kalácsot egy nagy tálba beletépkedjük v. belekockázzuk.
Beleöntjük a pudingot és alaposan összekeverjük.
4. Az őzgerincformát SZILIKONOS sütőpapírral kibéleljük.
Beletesszük a kalács 1/3-át, elegyengetjük a forma alján, majd 3-4 evőkanál áfonyával meglocsoljuk.
Erre tesszük a második 1/3-át a kalácsnak, majd rájön a maradék áfonya.
Végül befedjük a maradék kaláccsal.
5. Legalább 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB GUBA:
SZILVÁS
MEGGYES-MÁKOS
DIÓS-MADÁRTEJES
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
300 g fonott kalács
2 tasak (= 2*40 g) puncsos vagy epres pudingpor
1 l tej
cukor ízlés szerint
150 g fagyasztott áfonya
1 db citrom felének a reszelt héja és a leve
porcukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejben hidegen csomómentesre keverjük a pudingporokat és a cukrot, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. Az áfonyát a cukorral, a citromhéjjal és citromlével ledaráljuk.
3. A fonott kalácsot egy nagy tálba beletépkedjük v. belekockázzuk.
Beleöntjük a pudingot és alaposan összekeverjük.
4. Az őzgerincformát SZILIKONOS sütőpapírral kibéleljük.
Beletesszük a kalács 1/3-át, elegyengetjük a forma alján, majd 3-4 evőkanál áfonyával meglocsoljuk.
Erre tesszük a második 1/3-át a kalácsnak, majd rájön a maradék áfonya.
Végül befedjük a maradék kaláccsal.
5. Legalább 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
SZILVÁS
MEGGYES-MÁKOS
DIÓS-MADÁRTEJES
Megjegyzések
Megjegyzés küldése