LILA-RÓZSASZÍN TÚRÓBONBON
HOZZÁVALÓK 15-16 DB-HOZ:
250 g félzsíros tehéntúró
100 g fagyasztott áfonya
1 db kisebb citrom felének a reszelt héja és leve
porcukor ízlés szerint
8-10 evőkanál darált háztartási keksz
a bevonathoz:
150 g Gréta epres bevonómassza
1-1,5 evőkanál folyékony növényi olaj
(cukorvirág)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót, az áfonyát, a citrom héját és levét valamint a porcukrot krémesre daráljuk.
Tálba öntjük, majd annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk.
2. A tésztából közepes méretű golyókat formázunk.
3. Vízgőz fölött megolvasztjuk a bevonómasszát, majd kevés olaj hozzáadásával oldjuk a sűrűségét.
Bevonjuk a golyókat, dekoráljuk, majd a hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÚRÓBONBON:
KOKTÉLCSERESZNYÉS-FEHÉRCSOKIS
EPRES-KÓKUSZOS
MEGGYES-MÁKOS (2 FÉLE)
MOGYORÓKRÉMES
Megjegyzések
Megjegyzés küldése