LILA-RÓZSASZÍN TÚRÓBONBON






HOZZÁVALÓK 15-16 DB-HOZ:

250 g félzsíros tehéntúró
100 g fagyasztott áfonya
1 db kisebb citrom felének a reszelt héja és leve
porcukor ízlés szerint
8-10 evőkanál darált háztartási keksz

a bevonathoz:

150 g Gréta epres bevonómassza
1-1,5 evőkanál folyékony növényi olaj

(cukorvirág)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrót, az áfonyát, a citrom héját és levét valamint a porcukrot krémesre daráljuk.



Tálba öntjük, majd annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk.



2. A tésztából közepes méretű golyókat formázunk.


3. Vízgőz fölött megolvasztjuk a bevonómasszát, majd kevés olaj hozzáadásával oldjuk a sűrűségét.

Bevonjuk a golyókat, dekoráljuk, majd a hűtőbe tesszük 3-4 órára.



Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TÚRÓBONBON:

KOKTÉLCSERESZNYÉS-FEHÉRCSOKIS



EPRES-KÓKUSZOS



MEGGYES-MÁKOS (2 FÉLE)



MOGYORÓKRÉMES



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések