LILA-RÓZSASZÍN KEKSZES SÜTI




Az édesség 22*22 cm vastag, üveg edényben készült.

Ebbe pontosan 36 db keksz és 1 l puding fér.



HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:

3*12 db téglalap alakú keksz (nálam vaníliás Petit Beurre)
1 l tej
100 g fagyasztott áfonya
1 db kisebb citrom felének a reszelt héja és leve
1 tasak (=40 g) tejszínes vagy fehércsokis pudingpor (a lényeg, hogy fehér legyen - sima étkezési keményítő is jó)
1 tasak (=40 g ) puncsos pudingpor
cukor ízlés szerint



ELKÉSZÍTÉS:

1. Áfonyás pudning

Az áfonyát leturmixoljuk 200 ml tejjel, majd annyi tejet öntünk még hozzá, hogy 500 ml folyadékunk legyen.

Beletesszük a citrom levét és reszelt héját, a pudingport / étkezési keményítőt. Ízlés szerint cukrozzuk. Még hidegen simára keverjük az egészet, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl.




2. A puncsos pudingport, ízlés szerinti mennyiségű cukrot és 500 ml tejet csomómentesre keverünk, közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Langyosra hűtjük.



3. A forma aljába felsorakoztatjuk a kekszeket.


Rákenjük az egyik fajta krémet.


Újabb réteg kekszet teszünk rá. Eloszlatjuk rajta a másik fajta krémet.



Tetejét keksszel fedjük be.


4-5 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉDESSÉG:

TÚRÓBONBON



TÚRÓS CSIGA




 GUBA

 
 
PALACSINTA



PUNCSPUDING ÁFONYÁS HABBAL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések