LILA-RÓZSASZÍN KEKSZES SÜTI
Az édesség 22*22 cm vastag, üveg edényben készült.
Ebbe pontosan 36 db keksz és 1 l puding fér.
HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:
3*12 db téglalap alakú keksz (nálam vaníliás Petit Beurre)
1 l tej
100 g fagyasztott áfonya
1 db kisebb citrom felének a reszelt héja és leve
1 tasak (=40 g) tejszínes vagy fehércsokis pudingpor (a lényeg, hogy fehér legyen - sima étkezési keményítő is jó)
1 tasak (=40 g ) puncsos pudingpor
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. Áfonyás pudning
Az áfonyát leturmixoljuk 200 ml tejjel, majd annyi tejet öntünk még hozzá, hogy 500 ml folyadékunk legyen.
Beletesszük a citrom levét és reszelt héját, a pudingport / étkezési keményítőt. Ízlés szerint cukrozzuk. Még hidegen simára keverjük az egészet, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl.
2. A puncsos pudingport, ízlés szerinti mennyiségű cukrot és 500 ml tejet csomómentesre keverünk, közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
3. A forma aljába felsorakoztatjuk a kekszeket.
Rákenjük az egyik fajta krémet.
Újabb réteg kekszet teszünk rá. Eloszlatjuk rajta a másik fajta krémet.
Tetejét keksszel fedjük be.
4-5 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉDESSÉG:
TÚRÓBONBON
TÚRÓS CSIGA
GUBA
PALACSINTA
PUNCSPUDING ÁFONYÁS HABBAL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése