PÜSPÖK KEKSZ

Püspökkenyér után szabadon...

A kekszeket 7,5*7,5 cm-es formával szaggattam ki, így lett 10 db.



HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

150-200 g olajos magok és aszalt/kandírozott gyümölcsök vegyesen
210 g búzaliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 db tojás
80 g vaj v. margarin
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak (=10-12 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint

a dekorhoz: porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót, a sütőport és a fűszerkeveréket összekeverjük.


2. A vajat, a tojást, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét kikeverjük.

Hozzáadjuk a mag-gyümölcs mixet, és a lisztet is apránként.
Gyúrjuk, míg összeáll.




3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 4-5 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - mindkét oldalát 10-10 percig sütjük.

Megvárjuk míg kihűl, majd megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések