PÜSPÖK KEKSZ
Püspökkenyér után szabadon...
A kekszeket 7,5*7,5 cm-es formával szaggattam ki, így lett 10 db.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a sütőport és a fűszerkeveréket összekeverjük.
2. A vajat, a tojást, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét kikeverjük.
Hozzáadjuk a mag-gyümölcs mixet, és a lisztet is apránként.
Gyúrjuk, míg összeáll.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 4-5 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - mindkét oldalát 10-10 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
A kekszeket 7,5*7,5 cm-es formával szaggattam ki, így lett 10 db.
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
150-200 g olajos magok és aszalt/kandírozott gyümölcsök vegyesen
210 g búzaliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 db tojás
80 g vaj v. margarin
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak (=10-12 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
a dekorhoz: porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a sütőport és a fűszerkeveréket összekeverjük.
2. A vajat, a tojást, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét kikeverjük.
Hozzáadjuk a mag-gyümölcs mixet, és a lisztet is apránként.
Gyúrjuk, míg összeáll.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 4-5 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - mindkét oldalát 10-10 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése