LILA-RÓZSASZÍN PALACSINTA






HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
csipet só
búzafinomliszt, amennyi szükséges

a sütéshez: kevés olaj

a töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
150 g fagyasztott áfonya
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
porcukor

a tetejére:

60 g Gréta epres bevonómassza
1 evőkanál olaj



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást, a tejet, a vizet, a sót simára dolgozzuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.

Kisütjük enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben a palacsintákat.



2. Az áfonyát, a túrót, a porcukrot, a citrom héját és a levét krémesre daráljuk.



Megkenjük vele a palacsintát, feltekerjük és a vízgőz fölött megolvasztott rózsaszín masszával bevonjuk a tetejét.

Jó étvágyat!




MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉDESSÉG:

TÚRÓBONBON



 PUNCS PUDING ÁFONYÁS HABBAL

 
 
GUBA

 

TÚRÓS CSIGA



KEKSZES SÜTI



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések