LILA-RÓZSASZÍN PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
csipet só
búzafinomliszt, amennyi szükséges
a sütéshez: kevés olaj
a töltelékhez:
500 g félzsíros tehéntúró
150 g fagyasztott áfonya
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
porcukor
a tetejére:
60 g Gréta epres bevonómassza
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a tejet, a vizet, a sót simára dolgozzuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
Kisütjük enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben a palacsintákat.
2. Az áfonyát, a túrót, a porcukrot, a citrom héját és a levét krémesre daráljuk.
Megkenjük vele a palacsintát, feltekerjük és a vízgőz fölött megolvasztott rózsaszín masszával bevonjuk a tetejét.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉDESSÉG:
TÚRÓBONBON
PUNCS PUDING ÁFONYÁS HABBAL
GUBA
TÚRÓS CSIGA
KEKSZES SÜTI
Megjegyzések
Megjegyzés küldése