LILA-RÓZSASZÍN TÚRÓS CSIGA






 HOZZÁVALÓK KB. 13 DB-HOZ:

a tésztához:

220 g búzafinomliszt
2 tasak (2*40g) puncsos pudingpor
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 teáskanál cukor
1 db tojás
2 evőkanál zsiradék
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

150 g fagyasztott áfonya
250 g  félzsíros tehéntúró 
1 db citrom felének a reszelt héja
porcukor ízlés szerint
3-4 evőkanál darált háztartási keksz

a lekenéshez: tej



 ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a tojást, a sót, a porcukrot, a pudingport, a zsiradékot egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd az egészet jól átgyúrjuk.

Meleg helyen 45 percig kelesztjük.


2.  A töltelékhez a porcukrot, a citromhéjat, a túrót és az áfonyát egyben ledaráljuk.

Végül annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy masszív (de  nem túl kemény!) krémet kapjunk.


3. A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.

 Rákenjük a krém felét, majd feltekerjük.

Kb. 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Megismételjük a másik tésztával is.





 4. Az előmelegített tűzhely tetején kelesztjük még 15 percig, majd lekenjük és 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN DESSZERT:

PUNCS PUDING ÁFONYÁS HABBAL




TÚRÓBONBON



KEKSZES SÜTI



GUBA



PALACSINTA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések