LILA-RÓZSASZÍN TÚRÓS CSIGA
HOZZÁVALÓK KB. 13 DB-HOZ:
a tésztához:
220 g búzafinomliszt
2 tasak (2*40g) puncsos pudingpor
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 teáskanál cukor
1 db tojás
2 evőkanál zsiradék
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
150 g fagyasztott áfonya
250 g félzsíros tehéntúró
1 db citrom felének a reszelt héja
porcukor ízlés szerint
3-4 evőkanál darált háztartási keksz
a lekenéshez: tej
1. A lisztet, a tojást, a sót, a porcukrot, a pudingport, a zsiradékot egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd az egészet jól átgyúrjuk.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
2. A töltelékhez a porcukrot, a citromhéjat, a túrót és az áfonyát egyben ledaráljuk.
Végül annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy masszív (de nem túl kemény!) krémet kapjunk.
3. A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.
Rákenjük a krém felét, majd feltekerjük.
Kb. 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Megismételjük a másik tésztával is.
Megvárjuk, míg kihűl.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN DESSZERT:
PUNCS PUDING ÁFONYÁS HABBAL
TÚRÓBONBON
KEKSZES SÜTI
GUBA
PALACSINTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése