HÓFEHÉRKE TÖKFŐZELÉKE
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
600 g főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
1-2 evőkanál búzaliszt
1 evőkanál tejföl
só, kapor
(egyéb fűszerek ízlés szerint)
a feltéthez:
2 szál fehér grillkolbász
1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, nagy lyukon lereszeljük.
2. A hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a tököt, a fűszereket, felöntjük kb. 400 ml vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel, csipet sóval kevés vízzel simára keverjük és beleöntjük a tökhöz. Jól elkeverjük, főzzük még 1-2 percig.
3. A kolbászt lobogó vízben kb. 8-10 percig főttük, lecsepegtetjük, majd kevés olajon enyhén megpirítjuk minden oldalát.
Egyben hagyjuk vagy felkarikázzuk és a főzelékkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése