HÓFEHÉRKE TÖKFŐZELÉKE





HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

600 g főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
1-2 evőkanál búzaliszt
1 evőkanál tejföl
só, kapor
(egyéb fűszerek ízlés szerint)

a feltéthez:

2 szál fehér grillkolbász
1 evőkanál olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, nagy lyukon lereszeljük.


2. A hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a tököt, a fűszereket, felöntjük kb. 400 ml vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

A tejfölt a liszttel, csipet sóval kevés vízzel simára keverjük és beleöntjük a tökhöz. Jól elkeverjük, főzzük még 1-2 percig.


3. A kolbászt lobogó vízben kb. 8-10 percig főttük, lecsepegtetjük, majd kevés olajon enyhén megpirítjuk minden oldalát.



Egyben hagyjuk vagy felkarikázzuk és a főzelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:

SÁRGA



LILA

 

PIROS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések