PIROS TÖKFŐZELÉK





HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

600-800 g (mag nélkül) főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom
1 evőkanál olaj
só, bors

a habaráshoz:

1-1,5 evőkanál búzafinomliszt
kevés víz

a feltéthez:

2-4 szál bármilyen paprikás grillkolbász (v. egyéb sütnivaló paprikás kolbász)
kevés olaj



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, nagy lyukon lereszeljük.


2. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a tököt, a sót és a borsot. Felöntjük kb. 3-4 dl vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Kb. félidőben hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.


3. Végül a kevés vízzel elkevert liszttel besűrítjük.


4. A feltéthez a kolbászt beirdaljuk és egyben kisütjük az olajon vagy karikára vágjuk és úgy pirtítjuk meg.




Az elkészült főzelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:

LILA-RÓZSASZÍN



SÁRGA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések