PIROS TÖKFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
600-800 g (mag nélkül) főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom
1 evőkanál olaj
só, bors
a habaráshoz:
1-1,5 evőkanál búzafinomliszt
kevés víz
a feltéthez:
2-4 szál bármilyen paprikás grillkolbász (v. egyéb sütnivaló paprikás kolbász)
kevés olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, nagy lyukon lereszeljük.
2. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a tököt, a sót és a borsot. Felöntjük kb. 3-4 dl vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Kb. félidőben hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.
3. Végül a kevés vízzel elkevert liszttel besűrítjük.
4. A feltéthez a kolbászt beirdaljuk és egyben kisütjük az olajon vagy karikára vágjuk és úgy pirtítjuk meg.
Az elkészült főzelékkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése