BANÁNTURMIXOS-MOGYORÓKRÉMES GUBA
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
300 g fonott kalács
2 db nagyobb banán
1 l tej
80 g étkezési keményítő
cukor ízlés szerint
4 evőkanál mogyorókrém
ELKÉSZÍTÉS:
1. A banánokat 500 ml tejjel leturmixoljuk, majd hozzáöntünk még annyi tejet, hogy 1 l folyadékunk legyen.
Lábasba öntjük, még hidegen csomómentesre keverjük benne a cukrot és a keményítőt, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl.
2. A fonott kalácsot egy nagy tálba tépkedjük, vagy kockázzuk, hozzákeverjük a banánpudingot.
3. Szilikonos sütőpapírral kibéleljük az őzgerincformát, majd az aljában szétoszlatjuk a kalács 1/3-át.
Egy kanállal kimerünk a mogyorókrémből és kés hegyével pöttyöket teszünk a tészta felületén.
(Kicsit szét is kenhetjük.)
4. Bevonjuk a maradék kalács felével, majd újabb adag mogyorókrém következik.
A tetejét befedjük a maradék kaláccsal.
4-5 órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Kivesszük a formából, lefejtjük róla a papírt és felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB GUBA RECEPT:
SZILVÁS
MADÁRTEJES-DIÓHABOS (SÜLT)
MEGGYES-MÁKOS
LILA-RÓZSASZÍN (PUNCSOS-ÁFONYÁS)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése