BANÁNTURMIXOS-MOGYORÓKRÉMES GUBA






HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

300 g fonott kalács
2 db nagyobb banán
1 l tej
80 g étkezési keményítő
cukor ízlés szerint
4 evőkanál mogyorókrém


ELKÉSZÍTÉS:

1. A banánokat 500 ml tejjel leturmixoljuk, majd hozzáöntünk még annyi tejet, hogy 1 l folyadékunk legyen.

Lábasba öntjük, még hidegen csomómentesre keverjük benne a cukrot és a keményítőt, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl.





2. A fonott kalácsot egy nagy tálba tépkedjük, vagy kockázzuk, hozzákeverjük a banánpudingot.




3. Szilikonos sütőpapírral kibéleljük az őzgerincformát, majd az aljában szétoszlatjuk a kalács 1/3-át.

Egy kanállal kimerünk a mogyorókrémből és kés hegyével pöttyöket teszünk a tészta felületén.

(Kicsit szét is kenhetjük.)



4. Bevonjuk a maradék kalács felével, majd újabb adag mogyorókrém következik.

A tetejét befedjük a maradék kaláccsal.

4-5 órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Kivesszük a formából, lefejtjük róla a papírt és felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!







MÉG TÖBB GUBA RECEPT:

SZILVÁS



MADÁRTEJES-DIÓHABOS (SÜLT)



MEGGYES-MÁKOS



LILA-RÓZSASZÍN (PUNCSOS-ÁFONYÁS)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések