ZÖLDBABLEVES "FRANCIÁSAN"
A receptnek semmi köze a francia konyhához. Azért neveztem "franciásnak", mert levesbetétként "párizsi" szerepel benne, a használ fűszerkeverék neve pedig "Provance-i".
ELKÉSZÍTÉS:
1. A megmosott, felkockázott / karikázott póréhagymát a vajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a répát és a fokhagymát. Együtt pároljuk kb. 2 percig.
Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot is és felöntjük kb. 1,8 l vízzel.
Puhára pároljuk, majd tejfölösen behabarjuk.
2. A kenyérkockákat megpirítjuk, a párizsit felkockázzuk.
Tálaláskor a tányérba teszünk kb. 2-3 dkg párizsikockát, rámerjük a levest, végül a tetejét megszórjuk pirított kenyérkockával.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
kb. 80 g póréhagyma
1 db nagyobb sárgarépa
350 g zöldbab
2 gerezd fokhagyma
20 g vaj
1-2 teáskanál Provance-i fűszerkeverék
só
a habaráshoz:
1 evőkanál búzafinomliszt
1 evőkanál tejföl
a levesbetéthez:
2*20-30 g párizsi
2* 20-30 g pirított zsemlekocka (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A megmosott, felkockázott / karikázott póréhagymát a vajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a répát és a fokhagymát. Együtt pároljuk kb. 2 percig.
Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot is és felöntjük kb. 1,8 l vízzel.
Puhára pároljuk, majd tejfölösen behabarjuk.
2. A kenyérkockákat megpirítjuk, a párizsit felkockázzuk.
Tálaláskor a tányérba teszünk kb. 2-3 dkg párizsikockát, rámerjük a levest, végül a tetejét megszórjuk pirított kenyérkockával.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése