EPRES-MADÁRTEJES POHÁRKRÉM
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGHOZ:
400 ml dobozos madártej
30 g étkezési keményítő
1 db tojásfehérje kemény habbá verve
csipet só
kb. 350 g eper
dekorhoz: tejszínhab + 3-4 szem egész eper
ELKÉSZÍTÉS:
1. A madártejet a keményítővel - hidegen - csomómentesre dolgozzuk, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Melegre hűtjük.
2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a krémbe.
3. Az epret felkockázzuk, majd a tálalóedény aljába teszünk 2-3 evőkanálnyit.
4. Rámerünk a krémből 2 evőkanállal, végül tejszínhabot teszünk rá. Dekoráljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése