EPRES-MADÁRTEJES POHÁRKRÉM





HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGHOZ:

400 ml dobozos madártej
30 g étkezési keményítő
1 db tojásfehérje kemény habbá verve 
csipet só

kb. 350 g eper

dekorhoz: tejszínhab + 3-4 szem egész eper


ELKÉSZÍTÉS:

1. A madártejet a keményítővel - hidegen - csomómentesre dolgozzuk, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Melegre hűtjük.


2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a krémbe.




3. Az epret felkockázzuk, majd a tálalóedény aljába teszünk 2-3 evőkanálnyit.



4. Rámerünk a krémből 2 evőkanállal, végül tejszínhabot teszünk rá. Dekoráljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések