MILKAMIXES PALACSINTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml víz
2 db tojássárga
kb. 150 g búzafinomliszt
2 sor Milka fehércsoki (kb. 30 g)
csipet só
kevés olaj a sütéshez
a krémhez:
500 ml tej
1 tasak (40 g ) csokis pudingpor (vagy tejszínes/vaníliás)
1 púpozott evőkanál kakaópor
50 g Milka tejcsoki
cukor ízlés szerint
2 tojásfehérje habbá verve
a dekorhoz:
50 g Milka Darkmilk
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingport, a cukrot, a kakaóport és a tejet hidegen csomómentesre keverjük.
Belekockázzuk a csokit, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
2. A tejet, a vizet, a tojásokat elkeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű állagú tésztát kapjunk.
Belekeverjük a felkockázott fehércsokit.
3. A palacsintákat tapadásmentes, enyhén olajozott serpenyőben kisütjük.
(Az is olajozza ki, aki egyébként nem szokta, mert a csokiból kiolvadó cukor miatt leragadhat!)
A 2-3 palacsinta kisütése után a serpenyőt töröljük ki egy papírtörlővel, majd folytassuk a műveletet.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a robotgéppel átkevert krémhez.
5. A Darkmilk csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a forróvizet és keverjük, míg sima lesz.
6. A palacsintát megkenjük a krémmel, feltekerjük, meglocsoljuk az olvasztott csokival.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése