MILKAMIXES PALACSINTA





HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml tej
150 ml víz
2 db tojássárga
kb. 150 g búzafinomliszt
2 sor Milka fehércsoki (kb. 30 g)
csipet só

kevés olaj a sütéshez

a krémhez:

500 ml tej
1 tasak (40 g ) csokis pudingpor (vagy tejszínes/vaníliás)
1 púpozott evőkanál kakaópor
50 g Milka tejcsoki
cukor ízlés szerint 

2 tojásfehérje habbá verve

a dekorhoz:

50 g Milka Darkmilk 
1 evőkanál forró víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingport, a cukrot, a kakaóport és a tejet hidegen csomómentesre keverjük.
Belekockázzuk a csokit, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Langyosra hűtjük.



2. A tejet, a vizet, a tojásokat elkeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót és annyi lisztet, hogy közepesen sűrű állagú tésztát kapjunk.
Belekeverjük a felkockázott fehércsokit.



3. A palacsintákat tapadásmentes, enyhén olajozott  serpenyőben  kisütjük.

(Az is olajozza ki, aki egyébként nem szokta, mert a csokiból kiolvadó cukor miatt leragadhat!)

A 2-3 palacsinta kisütése után a serpenyőt töröljük ki egy papírtörlővel, majd folytassuk a műveletet.




4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a robotgéppel átkevert krémhez.





5. A Darkmilk csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a forróvizet és keverjük, míg sima lesz.

6. A palacsintát megkenjük a krémmel, feltekerjük, meglocsoljuk az olvasztott csokival.



Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések