MEDITERRÁN HÚSLEVES
Ugyanúgy készül, mint a "hagyományos húsleves", csak a belerakott zöldségek térnek el.
Mindenki olyan húsból készítse, amit egyébként is használ húsleves készítésekor.
Én bőrmentes egész csirkecomból készítem, mert nem szeretjük zsírosan.
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
hús ízlés szerint
1 db kisebb édesburgonya
1 db kisebb cukkini
1/2 db padlizsán
1 kisebb póréhagyma
1 db nagyobb sárgarépa
1/2 db kaliforniai paprika
friss bazsalikom, só
ízlés szerint egyéb fűszerek
ELKÉSZÍTÉS:
A húst feltesszük főni kb. 2,5 l vízben.
Megvárjuk míg felforr, majd a habját leszűrjük.
Fűszerezzük, beletesszük a megpucolt, nagyobb egységekre darabolt zöldségeket.
Alacsony hőmérsékleten kb. 2-2,5 órát főzzük.
Tálalás előtt leszűrjük. Zöldségekkel,hússal és levestésztával vagy anélkül tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése