MEDITERRÁN HÚSLEVES


Ugyanúgy készül, mint a "hagyományos húsleves", csak a belerakott zöldségek térnek el.

Mindenki olyan húsból készítse, amit egyébként is használ húsleves készítésekor.

Én bőrmentes egész csirkecomból készítem, mert nem szeretjük zsírosan.



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

hús ízlés szerint
1 db kisebb édesburgonya
1 db kisebb cukkini
1/2 db padlizsán
1 kisebb póréhagyma
1 db nagyobb sárgarépa
1/2 db kaliforniai paprika
friss bazsalikom, só
ízlés szerint egyéb fűszerek


ELKÉSZÍTÉS:

 A húst feltesszük főni kb. 2,5 l vízben.

Megvárjuk míg felforr, majd a habját leszűrjük.


Fűszerezzük, beletesszük a megpucolt, nagyobb egységekre darabolt zöldségeket.


Alacsony hőmérsékleten kb. 2-2,5 órát főzzük.


Tálalás előtt leszűrjük. Zöldségekkel,hússal és levestésztával vagy anélkül tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések