EPRES-ÁFONYÁS ŐZGERINC
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
300 g liszt
1/2 tasak sütőpor
2 db tojás
120 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
200 ml tej
120 g friss eper
120 g friss áfonya
porcukor ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük.
2. Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk, majd 100 ml tejjel, 60 vajjal, 1 db tojással, 1/2 tasak vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral leturmixoljuk.
Beleöntjük egy keverőtálba.
3. Az áfonyát alaposan megmossuk, majd 100 ml tejjel, 60 g vajjal, 1 db tojással és 1/2 tasak vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral leturmixoljuk.
4. A liszt felét apránként beledolgozzuk az epres turmixba.
Szükség esetén kevés tejet adunk még hozzá.
5. A liszt másik felét beledolgozzuk az áfonyás turmixba.
Szükség esetén ezt is lazíthatjuk kevés tejjel.
6. A formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd beleteszünk 1 sor epres vagy áfonyás tésztát.
Rétegezzük a másik fajta tésztával és folytatjuk, míg elfogy.
7. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35 percig sütjük. (Tűpróbáig)
Ha ekkora nem sült át, akkor tegyük rá a légkeverést és még süssük 10 percig.
8. Kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, majd levesszük róla a papírt és felszeleteljük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése