ZSERBÓÍZŰ POHÁRKRÉM
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
500 ml rostos, sárgabarackos gyümölcslé
20 g étkezési keményítő (vagy tejszínes/vaníliás pudingpor)
2 evőkanál búzafinomliszt
50 g vaj
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
(szükség esetén cukor)
2*30 g durvára vágott dió
60 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gyümölcslében hidegen simára keverjük a lisztet, a keményítőt (pudingport), citromhéjat és a fűszereket (+cukrot).
Belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
2. A dió egy részét a tálalóedény aljába szórjuk, rákanalazunk kb. 2 evőkanál krémet, majd folytatjuk a műveletet 2-3-szor.
3. A tetejére olvasztott csokoládét öntünk.
Langyosan vagy behűtve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése