ZSERBÓÍZŰ POHÁRKRÉM





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

500 ml rostos, sárgabarackos gyümölcslé
20 g étkezési keményítő (vagy tejszínes/vaníliás pudingpor)
2 evőkanál búzafinomliszt
50 g vaj
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
(szükség esetén cukor)

2*30 g durvára vágott dió



60 g olvasztott étcsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gyümölcslében hidegen simára keverjük a lisztet, a keményítőt (pudingport), citromhéjat és a fűszereket (+cukrot).

Belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.



2. A dió egy részét a tálalóedény aljába szórjuk, rákanalazunk kb. 2 evőkanál krémet, majd folytatjuk a műveletet 2-3-szor.




3. A tetejére olvasztott csokoládét öntünk.

Langyosan vagy behűtve tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések