SAJTOS-SONKÁS KRUMPLITEKERCS




HOZZÁVALÓK KB. 7 DB-HOZ:

a tésztához:

2 db nagyobb burgonya
1 db tojás
liszt, amennyit felvesz
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt kömény és szerecsendió
 
a töltelékhez:

7 szelet zsírszegény sajt 
7 szelet sonka

 igény szerint 1 db tojás a lekenéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd egy tálba villával (krumplinyomón átpasszírozzuk) összetörjük.


2. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, amennyitől a tészta összeáll. (Nem lesz ragacsos!)



3. A tésztából lecsippentünk 1-1 adagot és golyókat formázunk belőle.
Folytatjuk, míg elfogy.


4. Lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.


5. Közepére helyezünk 1 szelet sonkát és 1 szelet sajtot.


6. Feltekerjük.


A tekercseket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

7. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.


Önmagában vagy egyszerű salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések