SAJTOS-SONKÁS KRUMPLITEKERCS
HOZZÁVALÓK KB. 7 DB-HOZ:
a tésztához:
2 db nagyobb burgonya
1 db tojás
liszt, amennyit felvesz
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt kömény és szerecsendió
a töltelékhez:
7 szelet zsírszegény sajt
7 szelet sonka
igény szerint 1 db tojás a lekenéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk, majd egy tálba villával (krumplinyomón átpasszírozzuk) összetörjük.
2. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, amennyitől a tészta összeáll. (Nem lesz ragacsos!)
3. A tésztából lecsippentünk 1-1 adagot és golyókat formázunk belőle.
Folytatjuk, míg elfogy.
4. Lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.
5. Közepére helyezünk 1 szelet sonkát és 1 szelet sajtot.
6. Feltekerjük.
A tekercseket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
7. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Önmagában vagy egyszerű salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése