ŐZGERINC EPRES TÚRÓGOMBÓCCAL
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ (KB. 10 SZELET):
a tésztához:
150 g friss eper
50 ml tej
250 g búzafinomliszt
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
1/2 tasak sütőpor
120 g vaj
cukor ízlés szerint
a túrógombóchoz:
200 g félzsíros tehéntúró
1 evőkanál tejföl
1 tasak vaníliás cukor
1/2 teáskanál fahéj
kb. 3 evőkanál darált háztartási keksz
porcukor ízlés szerint
kókuszreszelék a hempergetéshez (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrógombócok elkészítésének lépéseit lásd itt:
2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.
3. Az epret (megmossuk, kicsumázzuk), a tojásokat, a vajat, a tejet és a cukrot leturmixoljuk és egy keverőtálba öntjük.
4. A turmixba apránként beledolgozzuk a lisztet.
5. A formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral.
Beletöltjük a tészta 2/2-át és eloszlatjuk úgy a széleken és az alján, hogy közepén mélyedés legyen.
Belehelyezzük a túrógolyókat.
6. A maradék tésztával befedjük.
7. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 35 percig sütjük. (Tűpróbáig)
Ha eddigre nem sül át, akkor rátesszük a légkeverést és még 10 percig sütjük.
8. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd lefejtjük róla a papírt.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése