ŐZGERINC EPRES TÚRÓGOMBÓCCAL





HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ (KB. 10 SZELET):

a tésztához:

150 g friss eper
50 ml tej
250 g búzafinomliszt
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
1/2 tasak sütőpor
120 g vaj
cukor ízlés szerint

a túrógombóchoz:

200 g félzsíros tehéntúró
1 evőkanál tejföl
1 tasak vaníliás cukor
1/2 teáskanál fahéj
kb. 3 evőkanál darált háztartási keksz
porcukor ízlés szerint

kókuszreszelék a hempergetéshez (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrógombócok elkészítésének lépéseit lásd itt:



2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.



3. Az epret (megmossuk, kicsumázzuk), a  tojásokat, a vajat, a tejet és a cukrot leturmixoljuk és egy keverőtálba öntjük.


4. A turmixba apránként beledolgozzuk a lisztet.



5. A formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral.

Beletöltjük a tészta 2/2-át és eloszlatjuk úgy a széleken és az alján, hogy közepén mélyedés legyen.

Belehelyezzük a túrógolyókat.



6. A maradék tésztával befedjük.


7. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 35 percig sütjük. (Tűpróbáig)

Ha eddigre nem sül át, akkor rátesszük a légkeverést és még 10 percig sütjük.


8. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd lefejtjük róla a papírt.


Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések