GÜVECS - TÖRÖK EGYTÁLÉTEL
A receptet én a "Turkinfo" oldalon találtam, ami aztán átirányított a "Nosalty" oldalra.
https://www.nosalty.hu/recept/torok-guvecs-0
A Güvecs az agyagedény neve, amiben az ételt készítik. Leginkább a nálunk ismert "Római tálra" hasonlít, csak többnyire kerek. Így akinek van ilyen, abba készítse el. Én jénaiban sütöttem meg. (36*22, 9 cm mély)
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
400 g csirkehús (nálam csirkemell)
1 db nagyobb burgonya
1 db közepes padlizsán
1 db közepes cukkini
2-3 db paradicsom
1 db nagyobb paprika
5 db gomba
1 db vörös vagy lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, kakukkfű,petrezselyem
3 dl passzírozott paradicsom
1 dl víz vagy fehérbor vagy húsleves
30 g vaj vagy margarin
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst feldaraboljuk. A kikent forma aljára tesszük.
2. Erre jönnek sorba, tetszőleges sorrendbe a zöldségek megmosva, feldarabolva, fűszerezve.
3. Tetejére jön a paradicsomlé borral/vízzel/ vagy húslevessel elkeverve. Majd a tetejére rámorzsoljuk a vajat vagy margarint.
Lefedve 180 fokon 80 percet sütjük.
Kivesszük, várunk kb. 10 percet, majd utána tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése