GÜVECS - TÖRÖK EGYTÁLÉTEL

 

A receptet én a "Turkinfo" oldalon találtam, ami aztán átirányított a "Nosalty" oldalra. 

https://www.nosalty.hu/recept/torok-guvecs-0

 A Güvecs az agyagedény neve, amiben az ételt készítik. Leginkább a nálunk ismert "Római tálra" hasonlít, csak többnyire kerek. Így akinek van ilyen, abba készítse el. Én jénaiban sütöttem meg. (36*22, 9 cm mély)


HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
 

400 g csirkehús (nálam csirkemell)

1 db nagyobb burgonya

1 db közepes padlizsán

1 db közepes cukkini

2-3 db paradicsom

1 db nagyobb paprika

5 db gomba

1 db vörös vagy lilahagyma

5 gerezd fokhagyma

só, őrölt bors, kakukkfű,petrezselyem

3 dl passzírozott paradicsom

1 dl víz vagy fehérbor vagy húsleves

30 g vaj vagy margarin


ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst feldaraboljuk. A kikent forma aljára tesszük.


 

2. Erre jönnek sorba, tetszőleges sorrendbe a zöldségek megmosva, feldarabolva, fűszerezve.




3. Tetejére jön a paradicsomlé borral/vízzel/ vagy húslevessel elkeverve. Majd a tetejére rámorzsoljuk a vajat vagy margarint.


Lefedve 180 fokon 80 percet sütjük. 

Kivesszük, várunk kb. 10 percet, majd utána tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések