EPRES-FAHÉJAS PALACSINTA TEPSIBEN SÜTVE
Legfinomabb, ha este megsütjük, majd hagyjuk állni (nem hűtőbe téve), és reggel megesszük.
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (KB. 9 SZELET):
23*23 cm-es sütőformához
300 g friss eper
1 db tojás
50 ml víz
kb. 150 ml tej
liszt, amennyit felvesz (kb. 150 g )
1 teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az epret megmossuk kicsumázzuk.
110 g-ot 50 ml vízzel leturmixolunk, majd felengedjük annyi tejjel, hogy 400 ml folyadékunk legyen.
2. Az egészet egy keverőtálba öntjük, beledolgozzuk a tojást, a 2 kétféle cukrot, a sót, a fahéjat és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
3. A maradék eperből a nagyokat felkockázzuk, a kisebbeket egyben hagyjuk és beleforgatjuk a palacsintatésztába.
4. A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd beleöntjük a masszát.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb 15-20 percig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.
Megvárjuk, míg hidegre vagy langyosra hűl és felszeleteljük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése