EPRES-FAHÉJAS PALACSINTA TEPSIBEN SÜTVE


Legfinomabb, ha este megsütjük, majd hagyjuk állni (nem hűtőbe téve), és reggel megesszük.




HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (KB. 9 SZELET):

23*23 cm-es sütőformához

300 g friss eper
1 db tojás
50 ml víz
kb. 150 ml tej
liszt, amennyit felvesz (kb. 150 g )
1 teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az epret megmossuk kicsumázzuk.

110 g-ot 50 ml vízzel leturmixolunk, majd felengedjük annyi tejjel, hogy 400 ml folyadékunk legyen.



2. Az egészet egy keverőtálba öntjük, beledolgozzuk a tojást, a 2 kétféle cukrot, a sót, a fahéjat és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.


3. A maradék eperből a nagyokat felkockázzuk, a kisebbeket egyben hagyjuk és beleforgatjuk a palacsintatésztába.



4. A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd beleöntjük a masszát.


5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb 15-20 percig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.

Megvárjuk, míg hidegre vagy langyosra hűl és felszeleteljük.


Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések