TÚRÓNUDLI EPERREL

A túrónudlit önmagában is lehet enni, akkor a tésztába tegyünk cukrot is és cirtomhéjat.

Miután kifőztük pirított zsemlemorzsába is forgathatjuk, akárcsak a túrógombócot, és cukrozott tejföllel tálalhatjuk.

Vagy eper helyett bármilyen gyümölcsszósszal leönthetjük, esetleg lekvárt is használhatunk.

De, akár elvihetjük "Pöttyös Guru" irányba és mogyorókrémmel vagy mogyorós olvasztott csokival is kísérletezhetünk.



HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

a túrónudlihoz:

250 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
1 db tojás
csipet só
annyi búzafinomliszt, amennyit felvesz (kb. 100 g)

az öntethez:

250 g eper
ízlés szerint cukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük. Majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk.


2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd hosszában csíkokra vágjuk.


3. A csíkok "kukacokká" sodorjuk, majd felvágjuk kb. 0,5-1 cm-es darabokra.




4. A nudlikat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.

Kiszedjük, lecsepegtetjük.



5. Az öntethez felkockázzuk az epret, ráöntjük a cukrot és közepes hőfokon - attól függően mennyire levesre szeretnénk - 6-10 percig főzzük.



Tálaláskor alulra tesszük a nudlit és rá az öntetet, vagy az kettőt összekeverjük.

Melegen és hidegen is finom!

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések