TÚRÓNUDLI EPERREL
A túrónudlit önmagában is lehet enni, akkor a tésztába tegyünk cukrot is és cirtomhéjat.
Miután kifőztük pirított zsemlemorzsába is forgathatjuk, akárcsak a túrógombócot, és cukrozott tejföllel tálalhatjuk.
Vagy eper helyett bármilyen gyümölcsszósszal leönthetjük, esetleg lekvárt is használhatunk.
De, akár elvihetjük "Pöttyös Guru" irányba és mogyorókrémmel vagy mogyorós olvasztott csokival is kísérletezhetünk.
Miután kifőztük pirított zsemlemorzsába is forgathatjuk, akárcsak a túrógombócot, és cukrozott tejföllel tálalhatjuk.
Vagy eper helyett bármilyen gyümölcsszósszal leönthetjük, esetleg lekvárt is használhatunk.
De, akár elvihetjük "Pöttyös Guru" irányba és mogyorókrémmel vagy mogyorós olvasztott csokival is kísérletezhetünk.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
a túrónudlihoz:
250 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
1 db tojás
csipet só
annyi búzafinomliszt, amennyit felvesz (kb. 100 g)
az öntethez:
250 g eper
ízlés szerint cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük. Majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk.
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd hosszában csíkokra vágjuk.
3. A csíkok "kukacokká" sodorjuk, majd felvágjuk kb. 0,5-1 cm-es darabokra.
4. A nudlikat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Kiszedjük, lecsepegtetjük.
5. Az öntethez felkockázzuk az epret, ráöntjük a cukrot és közepes hőfokon - attól függően mennyire levesre szeretnénk - 6-10 percig főzzük.
Tálaláskor alulra tesszük a nudlit és rá az öntetet, vagy az kettőt összekeverjük.
Melegen és hidegen is finom!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése