TIRAMISUS CSIGÁK



HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzafinomliszt
50 g vaj
1 db tojás
2 evőkanál instant kávé
1,5 evőkanál Amaretto likőr 
csipet só
15 g élesztő
150 ml tej
ízlés szerint porcukor

a töltelékhez:

250 g Mascarpone vagy egyéb tejszínes krémsajt
ízlés szerint porcukor

dekorhoz:

porcukor vagy kakaópor / kettő keveréke

a kenéshez:

1 db tojás



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a cukrot, a kávét és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk az 1 db tojást, a likőrt és a langyos, curkos tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól kidolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

2. Kétfelé vesszük.
Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra.

3. Megkenjük a porcukorral elkevert Mascarpone felével.

4. Feltekerjük.

5. Feldaraboljuk 1-1,5 cm-es szeletekre.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással.

7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

 Dekorálhatjuk sima porcukorral,  kakaóval elkevert porcukorral vagy sima kakaóval.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések