TIRAMISUS CSIGÁK
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
50 g vaj
1 db tojás
2 evőkanál instant kávé
1,5 evőkanál Amaretto likőr
csipet só
15 g élesztő
150 ml tej
ízlés szerint porcukor
a töltelékhez:
250 g Mascarpone vagy egyéb tejszínes krémsajt
ízlés szerint porcukor
dekorhoz:
porcukor vagy kakaópor / kettő keveréke
a kenéshez:
1 db tojás
a kenéshez:
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a cukrot, a kávét és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk az 1 db tojást, a likőrt és a langyos, curkos tejben felfuttatott élesztőt.
2. Kétfelé vesszük.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Dekorálhatjuk sima porcukorral, kakaóval elkevert porcukorral vagy sima kakaóval.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése