HAGYMAMIXES HÚSLEVES
A levest elkészíthetjük abból a húsból, amelyiket a "klasszikus húslevesbe" teszünk.
A különbség csak annyi, hogy a főzőlébe csak hagyma kerül.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymákat megpucoljuk (amelyiket kell) és alaposan megmossuk.
Kettévágjuk
2. A húst megmossuk, hideg vizet engedünk rá és közepes hőfokon megvárjuk, míg felforr.
A habját leszedjük, fűszerezzük és beletesszük a zöldségeket.
3. Alacsony hőfokon 2-2,5 órán át főzzük.
Leszűrve tálaljuk, tésztával, vagy egyéb levesbetéttel.
A különbség csak annyi, hogy a főzőlébe csak hagyma kerül.
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 db egész csirkecomb
2 db csirkemellcsont
1 db nagy póréhagyma
2 db csemegehagyma
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
kb. 10 szál snidling / metélőhagyma
só, bors
a dekorhoz: snidling
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymákat megpucoljuk (amelyiket kell) és alaposan megmossuk.
Kettévágjuk
2. A húst megmossuk, hideg vizet engedünk rá és közepes hőfokon megvárjuk, míg felforr.
A habját leszedjük, fűszerezzük és beletesszük a zöldségeket.
3. Alacsony hőfokon 2-2,5 órán át főzzük.
Leszűrve tálaljuk, tésztával, vagy egyéb levesbetéttel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése