TÖLTÖTT FASÍRT KERTÉSZLÁNY MÓDRA
A recept elkészítéséhez szükség van 1 őzgerinc- vagy kenyérformára.
HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:
a fasírthoz:
500 g darált hús
1 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors
kb. 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
a besamelhez:
300 ml tej
2 evőkanál búzafinomliszt
20 g vaj
1 db tojás
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt szerecsendió
továbbá:
250 g vegyes zöldség párolva
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zsemlemorzsa kivételével az összes "fasírt" hozzávalót összekeverjük.
Végül annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen ragacsos.
2. A zöldségeket enyhén sós vízben megpároljuk.
3. A tejet, a búzafinomlisztet és a fűszereket hidegen simára keverjük.
Belekockázzuk a vajat, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a tojást, a petrezselymet, végül a párolt zöldségeket.
4. Az őzgerincformát kibéleljük a sütőpapírral.
Beletesszük a darált hús 2/3-át, elegyengetjük az alján és a szélein úgy, hogy a közepe üreges legyen.
5. Beletöltjük a besameles zöldséget, majd a maradék hússal befedjük a tetejét.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percet sütjük.
A sütőpapír széleinél kiemeljük a formából, de mielőtt felvágjuk várunk kb. 8-10 percet.
Rizzsel, bulgurral vagy krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése