TÖLTÖTT FASÍRT KERTÉSZLÁNY MÓDRA


A recept elkészítéséhez szükség van 1 őzgerinc- vagy kenyérformára.



HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:

a fasírthoz:

500 g darált hús
1 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors
kb. 4-5 evőkanál zsemlemorzsa

a besamelhez:

300 ml tej
2 evőkanál búzafinomliszt
20 g vaj
1 db tojás
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt szerecsendió

továbbá:

250 g vegyes zöldség párolva


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zsemlemorzsa kivételével az összes "fasírt" hozzávalót összekeverjük.

Végül annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen ragacsos.


2. A zöldségeket enyhén sós vízben megpároljuk. 


3. A tejet, a búzafinomlisztet és a fűszereket hidegen simára keverjük.
Belekockázzuk a vajat, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a tojást, a petrezselymet, végül a párolt zöldségeket.





4. Az őzgerincformát kibéleljük a sütőpapírral.

Beletesszük a darált hús 2/3-át, elegyengetjük az alján és a szélein úgy, hogy a közepe üreges legyen.


5. Beletöltjük a besameles zöldséget, majd a maradék hússal befedjük a tetejét.



6. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percet sütjük.


A sütőpapír széleinél kiemeljük a formából, de mielőtt felvágjuk várunk kb. 8-10 percet.


Rizzsel, bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések