HAGYMAMIXES CSIRKEMELL







HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

300 g csirkemell
1 szál csemegehagyma
1/2 db lilahagyma
kb. 3 cm póréhagyma
8-10 szál snidling / metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors és szerecsendió
1 evőkanál olaj

a habaráshoz:

1 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl

a dekorhoz: 2 szál snidling



ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkemellet felkockázzuk.


2. A hagymákat megmossuk (amit kell megpucolunk), feldaraboljuk / felkarikázzuk.



3. Kevés olajon együtt pirítjuk a húst és a hagymát (kivétel fokhagyma!), míg a hús kifehéredik.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd még kb. 2 percig főzzük.



4. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.

Főzzük, míg a hús megpuhul.


5. A végén tejfölösen behabarjuk.


Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk. Snidlinggel dekoráljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések