HAGYMAMIXES CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
300 g csirkemell
1 szál csemegehagyma
1/2 db lilahagyma
kb. 3 cm póréhagyma
8-10 szál snidling / metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors és szerecsendió
1 evőkanál olaj
a habaráshoz:
1 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
a dekorhoz: 2 szál snidling
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkemellet felkockázzuk.
2. A hagymákat megmossuk (amit kell megpucolunk), feldaraboljuk / felkarikázzuk.
3. Kevés olajon együtt pirítjuk a húst és a hagymát (kivétel fokhagyma!), míg a hús kifehéredik.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd még kb. 2 percig főzzük.
4. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Főzzük, míg a hús megpuhul.
5. A végén tejfölösen behabarjuk.
Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk. Snidlinggel dekoráljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése