ÖRDÖG-TEKERCS
HOZZÁVALÓK 10-11 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g liszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
70 g sűrített paradicsom
1 evőkanál Erős Pista
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
100 ml tej
só, bors
a töltelékhez:
250 g fekete olívabogyó
a kenséhez:
1 db tojás vagy tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a paradicsomot, a tojást, a zsírt, a fűszereket egy tálba tesszük, hozzáöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott éleszőt, és a tésztát jól kidolgozzuk.
Meleg helyen 45 percet kelesztjük.
2. A töltelékhez az olívabogyót (ha konzerv leöblítjük, lecsepegtetjük) ledaráljuk.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket.
4. Feltekerjük és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
5. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített gáztűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.
Lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése