ÖRDÖG-TEKERCS





HOZZÁVALÓK 10-11 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g liszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
70 g sűrített paradicsom
1 evőkanál Erős Pista
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
100 ml tej
só, bors

a töltelékhez:

250 g fekete olívabogyó

a kenséhez:

1 db tojás vagy tej



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a paradicsomot, a tojást, a zsírt, a fűszereket egy tálba tesszük, hozzáöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott éleszőt, és a tésztát jól kidolgozzuk.

Meleg helyen 45 percet kelesztjük.


2. A töltelékhez az olívabogyót (ha konzerv leöblítjük, lecsepegtetjük) ledaráljuk.



3.  A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket.



4. Feltekerjük és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.


5. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített gáztűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.


Lekenjük, majd 185 fokon  - nem légkeveréssel - 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések