ÁFONYÁS-MADÁRTEJES KALÁCS





HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

300 g fonott kalács
2 db tojás
100 g áfonya
250 ml madártej 
1 tasak vaníliás cukor
(igény szerint cukor)

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az áfonyát megmossuk, majd a madártejjel, a 2 db tojással és a vaníliás cukorral leturmixoljuk.

Egy nagy tálba öntjük.


2. A kalácsokat felszeleteljük és alaposan megmártjuk a turmixban. (Jól nyomkodjuk bele! De vigyázzunk, lehetőleg ne essen szét!)



3. A szeleteket kivajazott, tűzálló edénybe sorakoztatjuk.
Ráöntjük a maradék lét.



4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.


Hidegen, felszeletelve tálaljuk!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések