ÁFONYÁS-MADÁRTEJES KALÁCS
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
300 g fonott kalács
2 db tojás
100 g áfonya
250 ml madártej
1 tasak vaníliás cukor
(igény szerint cukor)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az áfonyát megmossuk, majd a madártejjel, a 2 db tojással és a vaníliás cukorral leturmixoljuk.
Egy nagy tálba öntjük.
2. A kalácsokat felszeleteljük és alaposan megmártjuk a turmixban. (Jól nyomkodjuk bele! De vigyázzunk, lehetőleg ne essen szét!)
3. A szeleteket kivajazott, tűzálló edénybe sorakoztatjuk.
Ráöntjük a maradék lét.
4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Hidegen, felszeletelve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése