HÚSLEVES PRIMAVERA
A név a "Minestrone Primavera" recept nyomán jött, ahol csak zöld színű zöldségek kerülnek a levesbe.A húslevest mindenki készítheti abból a húsból/csontból, amiből egyébként szokta, csak ezúttal csak ZÖLDségeket tegyen bele!
Mivel az általam használtakon kívül még szép számmal létezik ilyen, mindenki válasszon tetszése szerint!
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hús megmossuk, hideg vizet engedünk rá és feltesszük főni.
Ha forr, leöntjük róla a vizet (nem szükséges, ha csont nincs a levesben) újat engedünk rá és megvárjuk, míg újra forr.
Ezalatt a zöldségeket alaposan megmossuk, szükség esetén feldaraboljuk.
2. A leves habját leszedjük, alacsony hőfokra tesszük és belerakjuk a zöldségeket.
3. Fedő alatt, alacsony hőfokon, 2-2,5 órán át főzzük.
Leszűrve, tetszőleges levesbetéttel és esetlegesen a leveszöldségekkel és/vagy a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó recept:
https://bakkercookker.blogspot.com/2019/05/teszta-primavera.html
"Tészta Primavera"
A főtt zöldségekből készül a mártás, a főtt húsból pedig a feltét.
Mivel az általam használtakon kívül még szép számmal létezik ilyen, mindenki válasszon tetszése szerint!
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
1 db egész csirkecomb (bőr nélkül)
1 db egész csirkemell csontja
2 marék friss spenót
2 marék borsó
2 marék zöldbab
1/2 póréhagyma
1 szál csemegehagyma (szárastól)
2 szál angol zeller
petrezselyem, bazsalikom
só
egyéb fűszer ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hús megmossuk, hideg vizet engedünk rá és feltesszük főni.
Ha forr, leöntjük róla a vizet (nem szükséges, ha csont nincs a levesben) újat engedünk rá és megvárjuk, míg újra forr.
Ezalatt a zöldségeket alaposan megmossuk, szükség esetén feldaraboljuk.
2. A leves habját leszedjük, alacsony hőfokra tesszük és belerakjuk a zöldségeket.
3. Fedő alatt, alacsony hőfokon, 2-2,5 órán át főzzük.
Leszűrve, tetszőleges levesbetéttel és esetlegesen a leveszöldségekkel és/vagy a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó recept:
https://bakkercookker.blogspot.com/2019/05/teszta-primavera.html
"Tészta Primavera"
A főtt zöldségekből készül a mártás, a főtt húsból pedig a feltét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése