HÚSLEVES PRIMAVERA

A név a "Minestrone Primavera" recept nyomán jött, ahol csak zöld színű zöldségek kerülnek a levesbe.A húslevest mindenki készítheti abból a húsból/csontból, amiből egyébként szokta, csak ezúttal csak ZÖLDségeket tegyen bele!
 Mivel az általam használtakon kívül még szép számmal létezik ilyen, mindenki válasszon tetszése szerint!


HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:

1 db egész csirkecomb (bőr nélkül)
1 db egész csirkemell csontja

2 marék friss spenót
2 marék borsó
2 marék zöldbab
1/2 póréhagyma
1 szál csemegehagyma (szárastól)
2 szál angol zeller
petrezselyem, bazsalikom
egyéb fűszer ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hús megmossuk, hideg vizet engedünk rá és feltesszük főni.

Ha forr, leöntjük róla a vizet (nem szükséges, ha csont nincs a levesben) újat engedünk rá és megvárjuk, míg újra forr.


Ezalatt a zöldségeket alaposan megmossuk, szükség esetén feldaraboljuk.


2. A leves habját leszedjük, alacsony hőfokra tesszük és belerakjuk a zöldségeket.


3. Fedő alatt, alacsony hőfokon, 2-2,5 órán át főzzük.


Leszűrve, tetszőleges levesbetéttel és esetlegesen a leveszöldségekkel és/vagy a hússal tálaljuk.

Jó étvágyat!



Kapcsolódó recept:

https://bakkercookker.blogspot.com/2019/05/teszta-primavera.html

"Tészta Primavera"

A főtt zöldségekből készül a mártás, a főtt húsból pedig a feltét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések