TÉSZTA PRIMAVERA
A "Húsleves Primavera" zöldségeit és leveshúsát használtam fel ehhez a recepthez.
(https://bakkercookker.blogspot.com/2019/05/husleves-primavera.html)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Ha nincs a húslevesből csirkénk és zöldségünk, akkor a combot és a zöldségeket enyhén sós vízben főzzük meg.
2. A ZÖLDségeket lecsepegtetjük, turmixban vagy darálóban, 2-3 evőkanál húslevessel együtt pürésítjük.
3. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
4. A főtt húst a csontról lefejtjük és tapadásmentes serpenyőben szárazon vagy kevés olajon átpirítjuk.
Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk 3-4 evőkanál mártást, majd a tetejére teszünk néhány pirított csirkedarabkát.
Jó étvágyat!
(https://bakkercookker.blogspot.com/2019/05/husleves-primavera.html)
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
1 db egész csirkecomb
kb. 400 g vegyes, zöld színű zöldség párolva (spenót,póré,csemegehagyma,zöldborsó,-bab,brokkoli, fodros kel...stb.)
petrezselyem, só
2-3 evőkanál húsleves
kb. 150 g (szárazon) tészta (nálam zöld az is)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Ha nincs a húslevesből csirkénk és zöldségünk, akkor a combot és a zöldségeket enyhén sós vízben főzzük meg.
2. A ZÖLDségeket lecsepegtetjük, turmixban vagy darálóban, 2-3 evőkanál húslevessel együtt pürésítjük.
3. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
4. A főtt húst a csontról lefejtjük és tapadásmentes serpenyőben szárazon vagy kevés olajon átpirítjuk.
Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk 3-4 evőkanál mártást, majd a tetejére teszünk néhány pirított csirkedarabkát.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése