KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KRUMPLIFASÍRT
Én, az 1 csomagban található összes kolbászt (5 db) beletettem a formába, de így kicsit zsíros lett.
Így, bőven elég bele annyi, amennyi a formát hosszában kitölti!
Így, bőven elég bele annyi, amennyi a formát hosszában kitölti!
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
2 db nagyobb burgonya ( kb. 550-600 g)
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt kömény
egyéb fűszerek ízlés szerint
annyi liszt, amennyit felvesz (kb.150-200 g)
3,5 db Debreceni kolbász (vagy egyéb sütnivaló kolbász)
1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A nyers, megpucolt krumplikat nagy lyukon lereszeljük.
2. Beleütjük a két tojást, fűszerezzük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.
3. A kolbászokat bevagdossuk és kevés olajban minden oldalát pirosra sütjük.
4. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy formát.
A massza 2/3-át elegyengetjük úgy, hogy a közepén mélyedés legyen.
Ide felsorakoztatjuk a kolbászokat.
Végül a maradék masszával befedjük.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
Kivesszük és várunk kb. 10 percet. Lefejtjük róla a papírt, majd felszeletelve tálaljuk.
Egyszerűbb saláta illik hozzá.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése