KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KRUMPLIFASÍRT

Én, az 1 csomagban található összes kolbászt (5 db) beletettem a formába, de így kicsit zsíros lett.
Így, bőven elég bele annyi, amennyi a formát hosszában kitölti!



HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

2 db nagyobb burgonya ( kb. 550-600 g)
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt kömény
egyéb fűszerek ízlés szerint
annyi liszt, amennyit felvesz (kb.150-200 g)

3,5 db Debreceni kolbász (vagy egyéb sütnivaló kolbász)
1 evőkanál olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A nyers, megpucolt krumplikat nagy lyukon lereszeljük.


2. Beleütjük a két tojást, fűszerezzük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.




3. A kolbászokat bevagdossuk és kevés olajban minden oldalát pirosra sütjük.


4. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy formát. 

A massza 2/3-át elegyengetjük úgy, hogy a közepén mélyedés legyen. 

Ide felsorakoztatjuk a kolbászokat.

Végül a maradék masszával befedjük.



5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.

Kivesszük és várunk kb. 10 percet. Lefejtjük róla a papírt, majd felszeletelve tálaljuk.

Egyszerűbb saláta illik hozzá.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések