FAHÉJAS GOFRI TEJSZÍNHABBAL ÉS EPERREL
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
200 g Graham liszt
1 tasak sütőpor
csipet só
1 teáskanál fahéj
2 db tojás
2 evőkanál folyékony zsiradék
1 evőkanál méz
200 ml tej
ízlés szerint porcukor
a feltéthez:
tejszínhab
4*2 db nagy friss eper
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverjük.
2. A tojást, a zsiradékot, a mézet, a cukrot simára keverjük.
3. Beleöntjük a tejet, átkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet is.
4. A kivajazott szilikonos gofriformát masszívabb sütőlemezre tesszük, majd feltöltjük a tésztával.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a gofrikat a formából.
Tejszínhabbal, eperrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése