FAHÉJAS GOFRI TEJSZÍNHABBAL ÉS EPERREL





HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

200 g Graham liszt
1 tasak sütőpor
csipet só 
1 teáskanál fahéj
2 db tojás
2 evőkanál folyékony zsiradék
1 evőkanál méz
200 ml tej
ízlés szerint porcukor

a feltéthez:

tejszínhab

4*2 db nagy friss eper



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverjük.


2. A tojást, a zsiradékot, a mézet, a cukrot simára keverjük.


3. Beleöntjük a tejet, átkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet is.



4. A kivajazott szilikonos gofriformát masszívabb sütőlemezre tesszük, majd feltöltjük a tésztával.


5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a gofrikat a formából.


Tejszínhabbal, eperrel tálaljuk.

Jó étvágyat! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések