HÓFEHÉRKE PIZZÁJA
HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:
a tésztához:
160 g búzaliszt
10 g friss élesztő
100 ml víz vagy tej
1 kávéskanál cukor
só
1 evőkanál pizza fűszerkeverék (elhagyható)
a feltéthez:
150 g csirkemell
só, őrölt fehérbors
1/2 vöröshagyma (elhagyható)
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 evőkanál olaj
a megkenéshez:
tejföl vagy natúr joghurt
a tetejére:
60 g reszelt sajt
a feltéthez:
150 g csirkemell
só, őrölt fehérbors
1/2 vöröshagyma (elhagyható)
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 evőkanál olaj
a megkenéshez:
tejföl vagy natúr joghurt
a tetejére:
60 g reszelt sajt
ELKÉSZTÉS:
1. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, majd a langyos, cukros tejben/vízben felfuttatott élesztőt és a tésztát jó alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
2. A kockára vágott csirkét a vöröshagymával együtt addig pirítjuk, míg kifehéredik.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket még 1 percig sütjük, felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Puhára pároljuk.
3. A tésztát kinyújtjuk 0,5-1 cm vékonyra.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegtett sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 7 percig sütjük.
Kivesszük, megkenjük a tejföllel / joghurttal.
Eloszlatjuk rajta a főtt csirkemellet, majd megszórjuk sajttal.
5. Visszatoljuk a sütőbe és még 8-10 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése