HÓFEHÉRKE PIZZÁJA






HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:

a tésztához:

160 g búzaliszt
10 g friss élesztő
100 ml víz vagy tej
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál pizza fűszerkeverék (elhagyható)

a feltéthez:

150 g csirkemell
só, őrölt fehérbors
1/2 vöröshagyma (elhagyható)
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 evőkanál olaj

a megkenéshez: 

tejföl vagy natúr joghurt

a tetejére:

60 g reszelt sajt


ELKÉSZTÉS:

1. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, majd a langyos, cukros tejben/vízben felfuttatott élesztőt és a tésztát jó alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.


2. A kockára vágott csirkét a vöröshagymával együtt addig pirítjuk, míg kifehéredik.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket még 1 percig sütjük, felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Puhára pároljuk.


3. A tésztát kinyújtjuk 0,5-1 cm vékonyra.


4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegtett sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 7 percig sütjük.
Kivesszük, megkenjük a tejföllel / joghurttal. 
Eloszlatjuk rajta a főtt csirkemellet, majd megszórjuk sajttal.


5. Visszatoljuk a sütőbe és még 8-10 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések