BOUNTY- CSIGA




HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzaliszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
1 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál kakaópor
18 g friss élesztő
100 ml tej
3 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só

a töltelékhez: 

200 g kókuszreszelék
50 g puha vaj
2-3 evőkanál tejföl
ízlés szerint porcukor

a kenéshez:

tej vagy tojás

a dekorhoz: (elhagyható)

olvasztott étcsoki


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a kakaóport, a 2 evőkanál porcukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a csipet sót összekverjük.
Beleütjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és a langyos, cukros (1 ek.porcukor) tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kb. 45 percig meleg helyen kelesztjük.


2. Elkészítjük a tölteléket.

A hozzávalókat krémes állagúra keverjük.


3.A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd egynletesen rákenjük a krémet és feltekerjük.




4. A tekercset feldaraboljuk 1-1,5 cm vastagra.


A csigákat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és a meleg gáztűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.


Lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.



5. A megsült csigákat olvasztott csokival dekorálhatjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések