GULYÁS GUINNESS-CSIPETKÉVEL




HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:

500 g kockázott hús
1 db nagyobb sárgarépa
1 db fehérrépa
1/4 db zeller
1 db nagyobb burgonya
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors,őrölt pirospaprika

a csipetkéhez:

150 g liszt
kb.150-200 ml Guinness sör
só 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk.


2. Az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott húst fehéredésig pirítjuk.


3. Hozzáöntjük a zöldségeket és a zúzott fokhagymát,  majd együtt pároljuk kb. 5-6 percig.


4. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel.

Fedő alatt puhára pároljuk.


5. A csipetke.

A liszthez hozzátesszük a sót és annyi sört öntünk bele, hogy formázható tésztát kapjunk.

Apró golyócskákat formázunk, majd a levesbe tesszük és puhára főzzük, kb. 15 perc alatt.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések