GULYÁS GUINNESS-CSIPETKÉVEL
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
500 g kockázott hús
1 db nagyobb sárgarépa
1 db fehérrépa
1/4 db zeller
1 db nagyobb burgonya
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors,őrölt pirospaprika
a csipetkéhez:
150 g liszt
kb.150-200 ml Guinness sör
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk.
2. Az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott húst fehéredésig pirítjuk.
3. Hozzáöntjük a zöldségeket és a zúzott fokhagymát, majd együtt pároljuk kb. 5-6 percig.
4. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel.
Fedő alatt puhára pároljuk.
5. A csipetke.
A liszthez hozzátesszük a sót és annyi sört öntünk bele, hogy formázható tésztát kapjunk.
Apró golyócskákat formázunk, majd a levesbe tesszük és puhára főzzük, kb. 15 perc alatt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése