GUINNESS-ES CSIRKEPÖRKÖLT
Természetesen nemcsak a pörkölt, a hozzá készült nokedli is Guinness-es.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pörkölt.
A zöldségeket felkockázzuk.
Kevés olajon a vöröshagymát és a húst kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a kockázott paprikát és paradicsomot.
Két percig pároljuk, majd ráöntjük a sört és még annyi vizet, ami épphogy ellepi.
Főzzük, míg a hús megpuhul.
2. A nokedli.
A sört, a sót és a tojást elkeverjük.
Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk.
Nokedliszaggató segítségével, sós, lobogó vízben kifőzzük.
Tálaláskor alulra tesszük a nokedlit és rámerjük a csirkét szafttal együtt.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMLYRE:
a pörkölthöz:
3 + db csirkecomb
240 ml Guinness sör
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál Erős Pista
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
só, bors, őrölt pirospaprika
a nokedlihez:
200 ml Guinness sör
1 db tojás
kb.200 g búzaliszt
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pörkölt.
A zöldségeket felkockázzuk.
Kevés olajon a vöröshagymát és a húst kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a kockázott paprikát és paradicsomot.
Két percig pároljuk, majd ráöntjük a sört és még annyi vizet, ami épphogy ellepi.
Főzzük, míg a hús megpuhul.
2. A nokedli.
A sört, a sót és a tojást elkeverjük.
Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk.
Nokedliszaggató segítségével, sós, lobogó vízben kifőzzük.
Tálaláskor alulra tesszük a nokedlit és rámerjük a csirkét szafttal együtt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése