GUINNESS-ES CSIRKEPÖRKÖLT

Természetesen nemcsak a pörkölt, a hozzá készült nokedli is Guinness-es.



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMLYRE:

a pörkölthöz:

3 + db csirkecomb 
240 ml Guinness sör
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál Erős Pista
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor 
só, bors, őrölt pirospaprika

a nokedlihez:


200 ml Guinness sör
1 db tojás
kb.200 g búzaliszt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A pörkölt.

A zöldségeket felkockázzuk.

Kevés olajon a vöröshagymát és a húst kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a kockázott paprikát és paradicsomot.
Két percig pároljuk, majd ráöntjük a sört és még annyi  vizet, ami épphogy ellepi.
Főzzük, míg a hús megpuhul.



2. A nokedli.

A sört, a sót és a tojást elkeverjük.


Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk.



Nokedliszaggató segítségével, sós, lobogó vízben kifőzzük.



Tálaláskor alulra tesszük a nokedlit és rámerjük a csirkét szafttal együtt.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések