HERNYÓCSKA (VIRSLI BORSÓBUNDÁBAN)
HOZZÁVALÓK 3 DB-HOZ:
300 g főtt borsó
1 db tojás
1 evőkanál petrezselyem
60 g reszelt sajt (elhagyható)
kb. 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
só
3 db virsli
ketchup a dekorhoz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldborsót villával összetörjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon.
2. A masszával, egyenként, bevonjuk a virsliket.
Ha kész, akkor párszor meggurigatjuk a tányéron, hogy egyenletes legyen a felülete és kigömbölyödjön.
3. A "hernyókat" sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése