HERNYÓCSKA (VIRSLI BORSÓBUNDÁBAN)





HOZZÁVALÓK 3 DB-HOZ:

300 g főtt borsó
1 db tojás
1 evőkanál petrezselyem
60 g reszelt sajt (elhagyható)
kb. 4-5 evőkanál zsemlemorzsa

3 db virsli

ketchup a dekorhoz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldborsót villával összetörjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon.




2. A masszával, egyenként, bevonjuk a virsliket.
Ha kész, akkor párszor meggurigatjuk a tányéron, hogy egyenletes legyen a felülete és kigömbölyödjön.


3. A "hernyókat" sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.



Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések