ÖRDÖGI BABLEVES (30 perces változat)
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a leveshez:
1 doboz (kb. 400 g ) vörösbab (kidney beans)
100 g Pokol szalámi
1 db pirosszínű paprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
1,3 l víz
az Ördög-csipetkéhez:
150 g búzaliszt
1 tasak (=40 g) tintahal tintája (nero di seppia)
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kockára vágott vöröshagymát és szalámit kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és egyéb fűszereket. Pár percig együtt pároljuk.
2. Beletesszük a konzerv babot, levével együtt és felöntjük kb. 1,3 l vízzel.
Megvárjuk, míg felforr.
3. Ezalatt elkészítjük a csipetkék.
A liszthez hozzátesszük a sót és a tintát, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyitől a tészta összeáll.
Én kis golyókat formáztam belőle. Igaziból, csak bele kéne csipegetni a levesbe, de szerintem gömbölyűen csinibb.
Beleöntjük a levesbe, elkeverjük, majd kb. 15 percig főzzük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése