ÖRDÖGI BABLEVES (30 perces változat)




HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a leveshez:

1 doboz (kb. 400 g ) vörösbab (kidney beans)
100 g Pokol szalámi
1 db pirosszínű paprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
1,3 l víz

az Ördög-csipetkéhez:

150 g búzaliszt
1 tasak (=40 g) tintahal tintája (nero di seppia)







ELKÉSZÍTÉS: 

1. A kockára vágott vöröshagymát és szalámit kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és egyéb fűszereket. Pár percig együtt pároljuk.



2. Beletesszük a konzerv babot, levével együtt és felöntjük kb. 1,3 l vízzel.

Megvárjuk, míg felforr.


3. Ezalatt elkészítjük a csipetkék.

A liszthez hozzátesszük a sót és a tintát, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyitől a tészta összeáll.

Én kis golyókat formáztam belőle. Igaziból, csak bele kéne csipegetni a levesbe, de szerintem gömbölyűen csinibb.

Beleöntjük a levesbe, elkeverjük, majd kb. 15 percig főzzük.





Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések